I Mathias familj, som så många andra, gillar barnen inte fisk. Men brorsbarnen tycker väldigt mycket om farmors potatismos. Vad de inte vet är att det är en helt vanlig norsk fiskrätt... Ett stycke norsk matkultur fick starta vår fiskvecka!
PLOCKFISK
150g fisk/person -KÖP FISK FRÅN GRÖNA LISTAN!
250g potatis/person
mjölk
smör salt
peppar
finhackad lök
persilja
Koka potatisen, mosa den och blanda med mjölk, smör, salt och peppar.
Skär fisken i kuber och koka i saltat vatten. Blanda i fisken i potatismoset. Servera med hackad rå lök.
MOROTSTSATSIKI
Morotsstatsitsiki passar bra till den här rätten!
1msk olja
1 hackad vitlöksklyfta
5 normalstora rivna morötter
4msk turkisk yoghurt
salt
Bryn vitlöken försiktigt och lägg i de rivna morötterna i stekpannan så att de också blir lite
mjuka. Blanda i yoghurt och salt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar