Ingredienser
4 port
1 liten fänkål, ca 300 g4 – 5 mandelpotatisar, ca 300 g
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk färsk hackad timjan eller 1 tsk torkad
2 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl Arla vispgrädde
1/2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
Räksallad:
80 g skalade räkor, ca 200 g oskalade
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 knippa dill
Gör så här
Skär bort rotfästet på fänkålen. Skiva en fjärdedel mycket tunt och blanda med olivolja och flingsalt till räksalladen. Skala och skiva potatis, lök, vitlök och resten av fänkålen. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt timjan, vin, vatten och buljongtärningar. Koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka dillen grovt. Blanda räkor och dill med fänkålen. Servera räksalladen till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar