måndag 21 december 2009

Ugnsbakade rödbetor med risotto och senapssås
















Ingredienser
Korngrynsrisotto
2 dl korngryn
5 dl vatten
1,5 dl Oatly iMat
0,5 st gul lök, finhackad
0,5 st grönsaksbuljontärning
2 msk vegetabiliskt fett
1 st vitlök
Ugnsbakade rödbetor
2 msk rapsolja
6-8 röd- och polkabetor, förkokta, kan göras någon dag i förväg
1 st vitlöksklyfta
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
Tillbehör
10 st vita champinjoner i klyftor
1 nypa salt och vitpeppar
3 msk rapsolja
Senapssås
5 msk dijonsenap
1 msk bruna senaps-frön, förvällda 2 ggr
3 dl Oatly iMat
1,5 dl Oatly Havredryck eller vitt vin
0,5 st gul lök, finhackad
2 msk vegetabiliskt fett
0,5 st grönsaksbuljontärning
Ugnsbakade rödbetor med risotto och senapssås - Oatly http://www.oatly.se/Recept/Recept/?recipeId=364
1 of 2 21/12/2009 19:54
Så här gör du
1. Dela och lägga rödbetshalvorna i en ugnsfast form.
2. Skiva vitlöken tunt i skivor och fördela på rödbetorna.
3. Tillsätt olja, salt och vitpeppar.
4. Baka i ugn i 175 grader i 35-45 min.
5. Fräs lök och korngryn i en kastrull ett par min.
6. Tillsätt vatten, buljongtärning och en nypa salt.
7. Låt koka försiktigt i ca 25-30 min.
8. Kornen ska vara lite "al dente". Tillsätt Oatly iMat och smaksätt med lite vitlök, rör om. Den ska vara
krämig i konsistensen men formbar. Ta i vitpeppar och salt om så behövs.
9. Varmhåll under lock. Om den tjocknar tillsätt lite vätska på nytt.
Senapssås:
1. Stek löken utan att den får färg ett par minuter och ta i senapen.
2. Tillsätt vätskor och buljongtärning. Vispa ut senapen i vätskorna och låt koka upp.
3. Låt koka 4-5 minuter och smaka av.
4. Red av om så önskas. Tillsätt fröna.
5. Bryn champinjoner, salladslök och servera till anrättningen.

- Oatly http://www.oatly.se/Recept/Recept/?recipeId=364
2 of 2 21/12/2009 19:54

Inga kommentarer: