onsdag 15 oktober 2008

On demand

KLADDKAKA (bild från bakcarro.blogg.se)


Okej, kladdkaka ska det bli! Jag har anpassat mammas recept för att det ska bli mer café-likt.

KLADDKAKA
Sätt ugnen på 175 grader.


Smält 100g smör eller margarin. Häll av lite i formen för att smörja den och blanda sedan resten med 4msk kakao.


Rör försiktigt ihop (utan att vispa in luft i smeten) 2 ägg med 3dl socker och 2tsk vaniljsocker. Tillsätt därefter 2,5dl vetemjöl till äggblandningen (rör väldigt försiktigt). Häll ned smörchokladen i smeten (rör försiktigt igen!).

Grädda i ca 20min.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mina sesamkakor blev sega och kladdiga - antagligen för att jag inte kokade socker och sirap tillräckligt länge. Går det att värma på allt igen, eller finns det något annat sätt att rädda kakorna?

Tack på förhand!